Обработка и монтаж на еталбонд

Обработка и монтаж на еталбонд

Размери на еталбонд панела

  • Дебелина на панела – 3; 4; 6 мм
  • Стандартни ширини – 1250 мм
  • Стандартни дължини- 3200 мм

Приложение

Композитните панели еталбонд навлизат с космическа скорост в съвременното строителство. Най-широкото им приложение е като архитектурна облицовка на сгради, обличане на колони, облицовка на стълбища и ескалаторни конструкции, но не на последно място се използва и в интериорния дизайн като окачен таван или като вътрешна декорация. Възможността еталбонд да се фризова му дава предимство пред много други материали, които са на практика неогъваеми и лесно чупливи. Това предимство на материала ни дава възможност да използваме еталбонд в много и различни сфери на дейност.

Огромна цветова гама с над 60 цвята

Цветът има преобладаваща роля в естетиката на сградите, според съвременните архитектурни решения. Композитните панели еталбонд са широко разпространени когато говорим за модерни и издръжливи облицовки на сгради. Съществува широка гама от цветова палитра по RAL за еталбонд. Когато говорим за цветове не можем да не споменем и съществуващите на пазара уникални цветови решения имитиращи естествения алуминий, множество дървесни имитации, имитации на камък и мрамор, огледало и не на последно място, променящи цвета си в зависимост от светлината еталбонд панели от така наречените "хамелеони".

Издръжливост

Независимо дали определен обект е разположен в непосредствена близост до силно замърсен район или близост до крайбрежието, където влажността на въздуха е по-висока и богата на сол, повърхността на фасаднмите материали е изложена на риск от избледняване и оксидиране на боята ако тя е неподходяща. Еталбонд използва трипластово цветно покритие PVDF Kynar 500, което ви осигурява минимум 15 години издръжливост, дори при най-сурови условия.

Покритие на материала

Видимата повърхност е боядисана с 3 слоя PVDF покритие с обща дебелина 30 - 33 микрона.

Поведение на еталбонд при температурна промяна

Отлични показатели при температурен диапазон от -50° С до +80° С Линейно разширение - при разлика от 100°С има 2, 3 мм разширение на линеен метър

Звукоизолация на еталбонд

За дебелина 4 мм – коеф. на измерено намаляване на звука = 24Db

Термоизолационни качества на еталбонд

Коефициент на топлопроводимост λ = 0,29W/m° K

Твърдост и тегло

Комбинацията от висока твърдост и висока яркост позволява запазване на формата и гладкостта на панелите дори при излагането им на сурови температурни промени. Композитната структура на "etalbond" осигурява изключително предимство на коефицентна яркост към тегло в сравнение с други яки материали и прави еталбонд предпочитан материал.

Характеристики на алуминиевата сплав

  • Сила на опън Rm>158N/mm2
  • Сила на огъване Rp0.2.>130 N/mm2
  • Тегло м2 5.6 кг/м2