Стъклени витрини

Стъклени витрини

Съвременното строителство трудно може да се осъществи без стъклени витрини. Максималният размер на стъклените витрини е 6 метра на 3,21 метра, което говори за един голям прозорец към външният свят. Все повече стъклени витрини се използват за оборудване на сгради, офиси, магазини, както и офисно преграждане. Стъклените фасади дават възможност за максимална видимост на помещенията, както и спестяване на енергия за осветяване на пространството.

Дебелините на стъклените витрини са от 6 мм до 12 мм, без да засягаме бронираните стъкла , които могат да достигнат 83 мм дебелина, но със значително по малки размери от обикновенните стъклени витрини. Цветовата гама е с избор от 6 стандартни цвята. В някои случаи има варианти от по-светло към по-тъмно, в зависимост от производителя на стъклени витрини. В съвременното строителство все повече се набляга на просторни помещения, като старите и натрапчиви дограми с груби рамки и деления между стъклата са заместени със стъклени витрини, от цели пана с финни рамки, които уплътняват не по зле от дограмите.

Витрините от стъкло се произвеждат от два типа стъкло:

  • Флоатно единично стъкло, което може да бъде закалено.
  • Триплексово стъкло, което се състои от две стъсла залепени помежду си от слой PVB, което дава възможност за повече сигурност при евентуално счупване