Капаци и персиани

Капаци и персиани

Комарник на панти

Комарник на панти е един от най-достъпните в ценово отношение продукти. Този модел е подходящ за монтаж на почти всеки прозорец и врати, като съществуват известни ограничения в размерите. Максималната ширина е 800 мм, а размерите на височината – 1600 мм. При по-големи от тези размери е възможно поради липса на достатъчна стабилност в профила да започват деформации и рамката да загуби доброто си прилепване към касата. Този тип противонасекомна мрежа не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време, тъй като се изработват от алуминиеви рамки.


Ролетен комарник

Използват се при всички видове прозорци. Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа удобна, надеждна, дълготрайна. Ролетният комарник се изработва в самостоятелна рамка с водачи или може да се закачи към съществуващата дограма.

Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци от годината комарната мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене. Ролетният комарник може да се монтира към всички видове дограма - алуминиева, пластмасова.


Комарник плисе

Комарник плисе представлява специфичен модел мрежа против насекоми, който намира приложение предимно при по-големи отваряеми части. Такива са например двукрилите врати с летящ двигател, отваряемост тип хармоника и много други. Тази противонасекомна мрежа е способна да покрие площ от около 5000 мм ширина и височина до 2400 мм. Събирането на комарника става в хоризонтално направление, като се прегъва като хармоника. Също така има опция да се събере както в левия, така също и в десния край на вратата. Когато се намира в събрано положение, този вид комарник заема минимално количество площ и освен това не закрива гледката и видимостта.

Всички видове комарни мрежи могът да бъдат боядисани в цвят дърво или по RAL.